Salsa de pesto d’alfàbrega

Ingredients per a 4 persones:

  • 40 gr. de alfàbrega (nomès les fulles)
  • 130 gr de formatge parmesà
  • 60 gr. de pinyons
  • 2 dents d’all
  • 170 ml. d’oli d’oliva
  • Una mica de sal

Procediment

Separem les fulles d’alfàbrega de la tija, les rentem i assequem a consciència. Per a això, les estenem sobre un full de paper absorbent de cuina o un toballó, i les col·loquem pressionant lleugerament amb el palmell de la mà o amb un altre troç de paper, amb cura de no trencar cap fulla.

Mentre les fulles d’alfàbrega s’assequen, pelem les dents d’all i les tallem lleugerament. Ara torrem els pinyons en una paella, sense oli. Seguidament col·loquem tots els ingredients en el got d’un robot de cuina com la thermomix, juntament amb la meitat de l’oli i una mica de sal, i triturem.

Quan haguem obtingut una pasta i no s’aprecïn trossos de pinyons ni d’alfàbrega, deixarem de triturar i afegirem la resta de l’oli. Finalment triturem de nou, només per integrar l’oli , i ja tindrem el nostre pesto d’alfàbrega llest per servir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s