Ingredients (per un motlle de 24 cm de diàmetre aprox.):
Cookie:
- 2 tasses de mantega
- 2’5 tasses de sucre
- 3 tasses de farina
- 3 culleradetes d’essència de vainilla
- 1’5 culleradetes de sal
- 2 culleradetes de vinagre de sidra de poma
- 2 culleradetes de bicarbonat de sodi
- 2 ous
- Gotes de xocolata
Capa de formatge:
- 350gr. de Philadelphia
- 1 tassa de sucre
- 1 ou
- 1’5 culleradetes d’essència de vainilla
Procediment:
Precalentarem el forn a 220 ºC.
Primer batrem la mantega i el sucre. Seguidament hi mesclarem la resta d’ingredients de la cookie menys les gotes de xocolata, és a dir: l’essència de vainilla, la sal, el vinagre, els ous, el bicarbonat i la farina. Quan aconseguim una massa homogènia hi tirarem les gotes de xocolata.
Ara dividirem la massa en dues parts iguals i les reservarem.
Per preparar la crema de formatge barrejarem la philadelphia amb el sucre i quan estigui ben barrejat hi tirarem l’ou i la vainilla.
Aleshores començarem a muntar el pastís. Primer de tot estirarem una de les parts de la massa pel motlle prèviament untat amb mantega o folrat amb paper de forn.
Seguidament estendrem la crema de formatge per sobre de la capa de cookie. Ara procedirem a estendre l’altra meitat de massa de cookie sobre la capa de formatge, amb molta cura.
Enfornarem 30 minuts aprox. a 200ºC.
*Aquesta recepta també es pot fer servir per fer només cookies sense la part de formatge.
*Aquest pastís no està pensat per ser desmotllat, ja que quan el traiem del motllo es pot trencar i desfer. Per això és apropiat enfornar la massa en un motlle pugui ser servit.