Galetes típiques

Ingredients (per unes 40 galetes):

  • 200 gr. de farina
  • 75 gr. de sucre
  • 80 gr. de mantega
  • 2 rovells d’ou
  • 2 cullerades de llet
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla

Elaboració:

Precalentarem el forn a 180 ºC i forrarem una safata (de forn) amb paper encerat.

Primer de tot tamisarem la farina amb el sucre i li afegirem la mantega, a temperatura ambient i tallada a trossets. Treballarem la massa amb les mans fins que ens quedi una mescla homogènia i sense grumolls.

Amb la massa obtinguda crearem un volcà a la superfície de treball i al seu interior tirarem els rovells, la llet i l’essència de vainilla. Anirem portant la mescla dels costats al centre barrejant-la amb els nous ingredients que hem tirat fins a aconseguir una bola compacta.

Posarem la bola resultant en paper film o en una bossa de plàstic durant mitja hora a la nevera per tal que ens sigui més fàcil de treballar.

Passat aquest temps, estirarem la massa sobre la nostra superfície de treball, amb una mica de farina perquè no s’enganxi. Quan aconseguim que la massa tingui entre 3 i 4 mm de gruix podrem procedir a tallar les galetes.

Aleshores, les posarem al forn durant uns 10 minuts, vigilant sempre que no es facin més del compte.

Passat el temps de cocció les retirarem i les deixarem refredar en una reixeta.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s